4 volle takjes munt
8 kumquats
4 limoenen
1,2 liter Ginger Ale
1 zak uit het diepvries crushed ice
Liever met alcohol? Voeg dan per cocktail 40 ml witte rum toe.
De Mojito, al jarenlang een klassieker in cocktail-land. Ben jij ook fan van de mojito, maar lijkt een beetje variatie je ook wel eens lekker? Let dan goed op! Dit is een heerlijke frisse mocktail met kumquats.
Bereiding
1
Snijd de kumquats in kwarten en de limoenen in kleine partjes. Verdeel deze gesneden stukjes over de glazen.
2
Pluk nu ook de onderste blaadjes van de munt en voeg deze bij in het glas. Bewaar de topjes van de munt voor later.
3
Stamp nu de munt, kumquats en limoen goed door, zodat alle sappen uit het vruchtvlees en aroma’s uit de schillen goed vrijkomen.
4
Schep het glas nu vol met het gecrushte ijs en schenk de Ginger Ale tot iets onder de rand van het glas in.
5
Steek nu het topje munt bovenin het glas. Sla het topje munt eerst even langs de palm van je hand. Dit zorgt ervoor dat de geur van de munt nog beter vrijkomt. Trucje van de chef!