1200630p16183EDNmainkokosnootdrankje-Mathijs1
Fris kokosnootdrankje met meloen
met meloen

Ingrediënten

1 drinkkokosnoot
2 limoenen
1 part watermeloen
1 tl basilicumzaadjes

Een cocktail zonder alcohol, van TV-kok Mathijs Vrieze. Echt lekker verfrissend op warme zomerdagen. Vers kokoswater is de ultieme dorstlesser.

Bereiding

 • 1
  Maak de drinkkokosnoot open door aan de bovenkant twee gaten te maken met behulp van een schroevendraaier. Schenk het kokosnootwater eruit en vang op in twee glazen.
 • 2
  Rasp het groene deel van de schil van een limoen fijn. Halveer twee limoenen en pers het sap eruit. Verdeel over de twee glazen.
 • 3
  Neem een part watermeloen en rasp met een fijne rasp zodat je watermeloenpuree krijgt. Roer het watermeloen sap, limoensap en de geraspte limoenschil door het kokoswater. Een plakje watermeloen in kleine blokjes snijden ter garnering.
 • 4
  Wat ook heel leuk is, is om er basilicumzaadjes in te doen, dat lijkt op de pitjes van passiefruit. Dit idee heb ik opgedaan van een cocktail die ik dronk op Bali. Basilicumzaadjes kun je kopen bij de toko en staat bij de specerijen, het heet Biji Selasih. De zaadjes even wellen in warm water, dan ontstaat er een klein laagje om de zaadjes. Dat zijn de stippeltjes die je op de foto ziet. Geniet van je alcoholvrije cocktail!
 • Bekijk ook de video van Mathijs!

  Play Video

  Deel dit recept

  Andere recepten