frambozenpannenkoekjes
Frambozenpannenkoekjes

Ingrediënten

250 gr bloem
1,5 el cacaopoeder
1 tl bakpoeder
½ tl baking soda
½ zout
250 ml melk
1 el witte azijn
50 gr suiker
1 groot ei
½ tl rode voedingskleurstof
40 gr gepureerde frambozen
1 el vanille-extract
60 gr gezouten boter – gesmolten
frambozen en verse muntblaadjes ter garnering

Mascarponeglazuur
150 gr mascarpone
80 g poedersuiker
60 ml melk + extra indien gewenst
½ tl vanille-extract

Mooi rode pannenkoekjes met prachtige frambozen.

Bereiding

  • 1
    Meng in een kom de mascarpone en boter met een elektrische mixer op middelmatige snelheid ongeveer 2 minuten, tot ze goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Voeg de overige ingrediënten toe en mix ongeveer 1 minuut. Voeg indien gewenst extra melk toe om te verdunnen. Bewaar het mengsel in een luchtdicht bakje in de koelkast.
  • 2
    Roer in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en het zout door elkaar en zet apart.
  • 3
    Giet in een andere kom de melk en roer de azijn erdoor. Laat dit mengsel 3 minuten staan. Voeg daarna de suiker, ei, rode kleurvloeistof, de gepureerde frambozen, vanille en gesmolten boter toe. Klop het mengsel tot alles goed gemengd is. Voeg nu langzaam het droge mengsel uit de andere kom toe, terwijl je roert en mix tot alles goed door elkaar gemengd is.
  • 4
    Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en beboter de pan. Giet nu telkens ongeveer 80 ml van het beslag per keer in de hete pan. Bak totdat er bubbels beginnen te verschijnen aan de oppervlakte van de pannenkoek en keer dan om. Bak tot de pannenkoek goed doorbakken is.
  • 5
    Serveer de pannenkoekjes warm met mascarponeglazuur en garneer met verse frambozen en muntblaadjes.
  • Andere recepten