Foccaccia-pomelo-haricots_MV
Focaccia met pomelo met roomkaas en haricots

Ingrediënten

1 pomelo
focaccia brood
100 gr zachte geitenkaas of roomkaas
100 gr haricots verts
beetje rucola sla
enkele rauwe (pecan)noten

Voor deze heerlijke broodjes van TV-kok Mathijs Vrieze heb je maar een paar ingrediënten nodig. De combinatie met de fris zoete pomelo is waanzinnig.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 165 graden. Besmeer de broodjes met een laagje geitenkaas of roomkaas. Beleg daarna met wat haricots verts boontjes en rauwe pecannoten. Verwarm de broodjes ongeveer 8 minuten in de oven.
  • 2
    Maak de pomelo schoon. Dat is best een lusje, maar zeker de moeite waard. Snijd het kapje van de pomelo en maak kruislings insneden in de schil. Pel in vieren de schil eraf en trek het vruchtvlees in tweeën. Verdeel de pomelo in partjes en verwijder de witte bittere velletjes.
  • 3
    Verkruimel het vruchtvlees in kleine stukjes en bestrooi de warme broodjes met roomkaas ermee. Heerlijk de combinatie van warm en koud.
  • Andere recepten