EXPLORE. TASTE. SHARE.

Focaccia met pomelo met roomkaas en haricots

Focaccia met pomelo met roomkaas en haricots

Voor deze heerlijke broodjes van TV-kok Mathijs Vrieze heb je maar een paar ingrediënten nodig. De combinatie met de fris zoete pomelo is waanzinnig.

Ingrediënten

1 pomelo
focaccia brood
100 gr zachte plantaardige roomkaas
100 gr haricots verts
beetje rucola sla
enkele rauwe (pecan)noten

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 165 graden. Besmeer de broodjes met een laagje plantaardige roomkaas. Beleg daarna met wat haricots verts boontjes en rauwe pecannoten. Verwarm de broodjes ongeveer 8 minuten in de oven.

  • 2
    Maak de pomelo schoon. Dat is best een lusje, maar zeker de moeite waard. Snijd het kapje van de pomelo en maak kruislings insneden in de schil. Pel in vieren de schil eraf en trek het vruchtvlees in tweeën. Verdeel de pomelo in partjes en verwijder de witte bittere velletjes.

  • 3
    Verkruimel het vruchtvlees in kleine stukjes en bestrooi de warme broodjes met roomkaas ermee. Heerlijk de combinatie van warm en koud.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel