flespompoentaart-speculaas
Flespompoentaart met speculaaskruiden

Ingrediënten

90 g boter
140 tarwebiscuits
60 g amandelmeel
500 ml water
1 flespompoen
397 g kokosmelk
100 g fijne kristalsuiker
3 eieren
2 tl speculaaskruiden
½ tl zout

Een heerlijke taart met echt herfstsmaken: pompoen en speculaas. Deze flespompoentaart is ook nog eens heel makkelijk te maken. Heerlijk genieten van de herfst!

Bereiding

 • 1
  Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt 75 g boter in een steelpan op laag vuur. Doe ondertussen de biscuits in de keukenmachine en maal fijn. Meng het biscuitkruim met de gesmolten boter en het amandelmeel. Schep in de springvorm en druk goed aan. Bak de bodem ca. 15 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
 • 2
  Breng ondertussen een pan met het water aan de kook. Snij de flespompoen in grote stukken en verwijder zaadjes en pulp. Kook de stukken flespompoen 8 minuten. Giet af en laat 5 min staan. Stamp de pompoen met een pureestamper tot puree. Schep in een zeef en laat uitlekken.
 • 3
  Meng met een garde de puree met de kokosmelk, suiker, eieren, speculaaskruiden en het zout tot een samenhangend geheel. Vet de randen van de springvorm in met de rest van de boter. Schenk het pompoenmengsel in de springvorm, bovenop de koekbodem.
 • 4
  Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden. Bak de taart in het midden van de oven ca. 90 min. Zet de oven uit en laat de taart in ca. 2 uur afkoelen in de oven.
 • Deel dit recept

  Andere recepten