flespompoensoep-ui-knoflook-peper
Flespompoensoep met ui, knoflook en rode peper

Ingrediënten

1 kg flespompoen
1 ui
1 teentje knoflook
1 steel bleekselderij
1 rode peper (optioneel)
2 el bakolie
1 groentebouillonblokje
1 klein bosje peterselie
zout en peper

Een lekker en gezond soepje met flespompoen! Deze soep is niet moeilijk om te maken en zit bomvol vitaminen.

Bereiding

  • 1
    Snij de pompoen in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij in stukjes. Als je ervan houdt, voeg dan ook 1 rode peper toe. Snijd de peper doormidden, verwijder de zaden en snijd in kleine stukjes.
  • 2
    Fruit de ui, knoflook en pompoen aan in de olie in een ruime kookpan. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 min. zachtjes koken totdat alles goed gaar is.
  • 3
    Hak de peterselie en voeg toe aan de soep. Pureer de soep fijn met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
  • Andere recepten