EXPLORE. TASTE. SHARE.

Flespompoensoep met kokosmelk

Flespompoensoep met kokosmelk

Flespompoen en kokosmelk vormen een onverwachte maar heerlijke combinatie in dit recept. De natuurlijke zoetheid van de flespompoen wordt versterkt door de romige en zijdezachte textuur van de kokosmelk.    

Ingrediënten

1 flespompoen (ca. 1 kg)
1 el ras el hanout (of paprikapoeder)
2 rode uien
1 blik kokosmelk (250 ml)
1 blokje groentebouillon
1 avocado
1 bakje kiemen
1 el geroosterde sesamzaadjes
Olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • 2
    Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm en de ui in partjes. Leg op de bakplaat en besprenkel met twee eetlepels olie, wat zout en de ras el hanout. Rooster de pompoen en ui in 20 minuten goudbruin en gaar.

  • 3
    Houd 1/4e van de pompoenblokjes achter en doe de rest van de pompoenblokjes in een pan. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat een paar minuten goed doorkoken.

  • 4
    Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de helft van de kokosmelk erdoor, bewaar de rest. Breng de soep op smaak met peper en zout.

  • 5
    Snijd de avocado in blokjes. schep de soep in kommen en lepel er wat kokosmelk op. Verdeel avocadoblokjes en de geroosterde pompoenblokjes erover. Maak de soep af met de kiemen en de sesamzaadjes.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel