flespompoensoep-kokosmelk
Flespompoensoep met kokosmelk

Ingrediënten

1 flespompoen (ca. 1 kg)
1 el ras el hanout (of paprikapoeder)
2 rode uien
1 blik kokosmelk (250 ml)
1 blokje groentebouillon
1 avocado
1 bakje kiemen
1 el geroosterde sesamzaadjes
Olijfolie, zout en peper

We hebben hier een superlekkere flespompoensoep. Heerlijk met kokosmelk en helemaal af met blokjes avocado en geroosterde flespompoen. Zodra de temperatuur onder de 15 graden zakt en de herfst zijn intrede doet, krijg je toch spontaan zin in soep?

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2
    Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm en de ui in partjes. Leg op de bakplaat en besprenkel met twee eetlepels olie, wat zout en de ras el hanout. Rooster de pompoen en ui in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 3
    Houd 1/4e van de pompoenblokjes achter en doe de rest van de pompoenblokjes in een pan. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat een paar minuten goed doorkoken.
  • 4
    Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de helft van de kokosmelk erdoor, bewaar de rest. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • 5
    Snijd de avocado in blokjes. schep de soep in kommen en lepel er wat kokosmelk op. Verdeel avocadoblokjes en de geroosterde pompoenblokjes erover. Maak de soep af met de kiemen en de sesamzaadjes.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten