1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm en de ui in partjes. Leg op de bakplaat en besprenkel met twee eetlepels olie, wat zout en de ras el hanout. Rooster de pompoen en ui in 20 minuten goudbruin en gaar.
3
Houd 1/4e van de pompoenblokjes achter en doe de rest van de pompoenblokjes in een pan. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat een paar minuten goed doorkoken.
4
Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de helft van de kokosmelk erdoor, bewaar de rest. Breng de soep op smaak met peper en zout.
5
Snijd de avocado in blokjes. schep de soep in kommen en lepel er wat kokosmelk op. Verdeel avocadoblokjes en de geroosterde pompoenblokjes erover. Maak de soep af met de kiemen en de sesamzaadjes.