1
Een flespompoen maak je gemakkelijk schoon want je kunt de pompoen gemakkelijk in twee delen snijden. Snijd een plakje van de onder- en bovenkant af en halveer de pompoen voor het bolletje (waar de pitjes in zitten). Nu kun je eenvoudig de schil er rondom vanaf snijden door de pompen op de snijplank te laten staan. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
2
Zet een grote (braad)pan op het vuur met de roomboter en bak hierin de gesnipperde ui en de pompoenblokjes rondom aan. Voeg na enkele minuten de risotto rijst toe en fruit dit nog enkele minuten aan op hoog vuur. Zet daarna het vuur lager en doe een deksel op de pan.
3
Voeg in 3 etappes de witte wijn toe. Doe hetzelfde vervolgens met de (warme) bouillon. Ook die voeg je indelen toe. Telkens als het vocht is opgenomen door de rijst, is het tijd om weer wat vocht toe te voegen. Proef of de risotto beetgaar is. Breng daarna op smaak met geraspte Parmezaanse kaas en grof gemalen peper.
4
Tijdens het bereiden van de risotto heb je voldoende tijd voor het klaarmaken van de zalm en de asperges. Zorg dat je heteluchtoven is voorverwarmd op 200 graden. Verwijder 2cm van de onderkant van de asperges en besprenkel de asperges met een beetje olijfolie, zout en peper. Meng 8 eetl. broodkruim met 2 eetl. olijfolie en een flinke hand met fijngehakte dragon en/of peterselie. Leg de stukken zalm op een bakplaat en bedek ze met een laagje broodkruim. Bak de zalm en de asperges ongeveer 13 minuten in de oven.