EXPLORE. TASTE. SHARE.

Flespompoenlasagne met spinazie en ricotta

Flespompoenlasagne met spinazie en ricotta

Herfstige vegetarische variant op lasagne met geroosterde pompoen, spinazie en ricotta.

Ingrediënten

400 gr flespompoen
1 theelepel salie
olijfolie
snuf peper en zout
1 teen knoflook
400 gr verse spinazie
250 gr ricotta
1 ei
2 tomaten
9 lasagnevellen
handje geraspte kaas
handje pijnboompitten (optioneel)

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven op 200 graden.

  • 2
    Snijd de flespompoen in kleine blokjes (schillen hoeft niet, maar mag natuurlijk wel). Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg een scheut olijfolie, salie, peper en zout toe. Pers ook het teentje knoflook er bij en schep om. Zet deze 30 min in de oven.

  • 3
    Breng een pan water aan de kook en voeg de verse spinazie hier 1 a 2 minuutjes aan toe tot hij begint te slinken. Giet hem af en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit.

  • 4
    Klop de ricotta los met het ei en een snuf peper en zout. Snijd ondertussen ook de tomaten in plakjes.

  • 5
    Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Begin met een laagje met de helft van het ricottamengsel en verdeel daar de helft van de spinazie over. Dek af met lasagnevellen. Verdeel daarop de helft van de pompoenblokjes en schijfjes tomaat en dek weer af met lasagnevellen. Herhaal deze lagen nog een keer. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en eventueel pijnboompitten en zet 30 min op 200 graden in de oven.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel