1
Verwarm de oven op 200 graden.
2
Snijd de flespompoen in kleine blokjes (schillen hoeft niet, maar mag natuurlijk wel). Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg een scheut olijfolie, salie, peper en zout toe. Pers ook het teentje knoflook er bij en schep om. Zet deze 30 min in de oven.
3
Breng een pan water aan de kook en voeg de verse spinazie hier 1 a 2 minuutjes aan toe tot hij begint te slinken. Giet hem af en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit.
4
Klop de ricotta los met het ei en een snuf peper en zout. Snijd ondertussen ook de tomaten in plakjes.
5
Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Begin met een laagje met de helft van het ricottamengsel en verdeel daar de helft van de spinazie over. Dek af met lasagnevellen. Verdeel daarop de helft van de pompoenblokjes en schijfjes tomaat en dek weer af met lasagnevellen. Herhaal deze lagen nog een keer. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en eventueel pijnboompitten en zet 30 min op 200 graden in de oven.