flespompoencrumble
Flespompoencrumble met hazelnoten en appel

Ingrediënten

½ flespompoen
1 appel
50 ml sinaasappelsap
100 gram suiker
50 gr hazelnoten
1 tl kaneelpoeder
150 gr havermout
80 gr roomboter

Heerlijk herfstig nagerecht met flespompoen en appel met een krokant laagje van hazelnoten en havermout

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2
    Schil en snijd de flespompoen in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 tot 10 minuten.
  • 3
    Schil ook de appel en snijd in stukjes. Giet de flespompoen af en doe de stukken samen met de appel in een kom. Stamp de pompoen en appel grof met een stamper. Voeg de helft van de suiker, sinaasappelsap en kaneel toe en meng door elkaar. Doe dit in ovenvaste schaaltjes of 1 grote ovenschaal.
  • 4
    Hak de hazelnoten grof en kneed deze samen met de havermout, boter en de andere helft van de suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel dit deeg over de schaal(tjes) met de pompoen en zet ongeveer 25 min in de oven.
  • Andere recepten