1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Maak de flespompoen schoon door de pitten en draden te verwijderen. Snijd de pompoen in kleine blokjes.
3
Kook de stukjes pompoen in een pannetje totdat ze zacht zijn geworden. Giet de blokjes af en laat de pompoen afkoelen.
4
Als de pompoen is afgekoeld, voeg je de stukjes samen met de banaan en de maple syrup in een keukenmachine. Mix het geheel door totdat je een glad mengsel hebt.
5
In een kom voeg je de pompoenpuree samen met de overige ingrediënten (behalve de kruidnootjes en toppings). Roer het geheel met een mixer door tot er een glad beslag ontstaat.
6
Met een lepel roer je de kruidnootjes door het beslag, zodat ze heel blijven.
7
Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul het met het beslag. Versier de bovenkant met extra kruidnootjes, amandelschaafsel en/of pompoenpitten.
8
Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten (verschilt per oven, dus houd het even in de gaten). Laat de cake afkoelen voor je hem aansnijdt.