flespompoencake-kruidnoten
Flespompoencake met kruidnoten

Ingrediënten

1/2 flespompoen (ongeveer 300 gram)
200 gram speltmeel
75 gram kruidnootjes
35 gram maple syrup (of honing)
3 eieren
2 bananen
2 tl bakpoeder
1 tl kokosbloesemsuiker
2 tl koek/speculaas kruiden

optioneel: amandelschaafsel / pompoenpitten / extra kruidnootjes

Wie met Sinterklaas nog een lekkere én toch nog gezonde cake op tafel wil zetten, moet deze heerlijke pompoencake met kruidnoten maken!

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2
    Maak de flespompoen schoon door de pitten en draden te verwijderen. Snijd de pompoen in kleine blokjes.
  • 3
    Kook de stukjes pompoen in een pannetje totdat ze zacht zijn geworden. Giet de blokjes af en laat de pompoen afkoelen.
  • 4
    Als de pompoen is afgekoeld, voeg je de stukjes samen met de banaan en de maple syrup in een keukenmachine. Mix het geheel door totdat je een glad mengsel hebt.
  • 5
    In een kom voeg je de pompoenpuree samen met de overige ingrediënten (behalve de kruidnootjes en toppings). Roer het geheel met een mixer door tot er een glad beslag ontstaat.
  • 6
    Met een lepel roer je de kruidnootjes door het beslag, zodat ze heel blijven.
  • 7
    Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul het met het beslag. Versier de bovenkant met extra kruidnootjes, amandelschaafsel en/of pompoenpitten.
  • 8
    Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten (verschilt per oven, dus houd het even in de gaten). Laat de cake afkoelen voor je hem aansnijdt.
  • Andere recepten