flespompoencake-ahorn
Flespompoencake met ahornsiroop en pompoenpitten

Ingrediënten

250 gr flespompoen
200 gr speltbloem
3 eieren
40 gr rozijnen
40 gr hazelnoten
2 el pompoenpitten
5 el ahornsiroop
2 tl bakpoeder
2 tl speculaaskruiden
Snuf zout
Scheutje neutrale olijfolie

De zoete en notige smaak van flespompoen past perfect in deze cake. Geen suiker in dit recept, als zoetmiddel is ahornsiroop, oftewel maple syrup gebruikt. Je kunt naar smaak meer siroop toevoegen.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2
    Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Lepel de pitten eruit. Je kunt deze pitten drogen en gebruiken in het recept, maar wil je makkelijk doen, dan koop je een bakje pompoenpitten.
  • 3
    Snijd de flespompoen in gelijkmatige stukken. Doe de pompoenstukken in een ovenschaal. Druppel er een klein beetje neutrale olijfolie overheen (je kunt ook zonnebloemolie of kokosolie gebruiken). Giet de ahornsiroop over de pompoen en rooster het in 20 min gaar.
  • 4
    Laat de pompoen volledig afkoelen. Pureer de pompoen samen met de ahornsiroop en de olijfolie glad in een keukenmachine. Als je van zoet houdt, voeg je nog wat extra ahornsiroop toen. Voeg de eieren toe en mix dit kort mee.
  • 5
    Voeg de speltbloem, het bakpoeder, een snuf zout en de speculaaskruiden bij het beslag en meng dit er met een spatel doorheen.
  • 6
    Meng de rozijnen en de hazelnoten door het beslag. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Strooi de pompoenpitten over de bovenkant van de cake.
  • 7
    Bak de pompoencake in 35 tot 40 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 175 graden. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
  • 8
    Je kunt de pompoencake in aluminiumfolie max 3 dagen bewaren buiten de koelkast
  • Andere recepten