flespompoen-pasta
Flespompoen pasta met olijven, knoflook en amandelen
flespompoen-pasta

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 300 gram pasta
  • 150 ml kookroom
  • 1 bouillonblokje
  • verse kruiden (salie, rozemarijn, tijm)
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetl. amandelen
  • 4 eetl. olijven
Een snelle pasta boordevol groenten en smaak. Je gebruikt de hele flespompoen, waarvan een deel fijngemalen als saus. Heerlijk een mediterrane twist met olijven, knoflook en amandelen.

Bereiding

  • 1
    Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd de bolle helft in grove stukken. Bak deze stukken aan in een koekenpan op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Roer regelmatig om.
  • 2
    Als de pompoen beetgaar is, maal je de pompoen fijn tot een groentesaus met een staafmixer of keukenmachine. Breng de saus op smaak met een bouillonblokje, een scheutje kookroom, fijngesneden knoflook en verse kruiden. Zet op laag vuur.
  • 3
    Kook de pasta ‘al dente’ af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna de pasta af, laat uitdampen en roer door de saus.
  • 4
    Snijd het dunne deel van de flespompen in gelijke plakken, reepjes en uiteindelijk in blokjes. Bak de pompoen blokjes in de koekenpan in een scheutje olijfolie. Bak goudbruin. Voeg halverwege ook wat amandelen, stukjes knoflook en plakjes olijven toe.
  • 5
    Schep de pasta met pompoensaus op de borden en verdeel de gebakken pompoen met mediterrane smaakmakers. Garneer met verse kruiden zoals salie, tijm en rozemarijn(bloemetjes).
  • Deel dit recept

    Andere recepten