EXPLORE. TASTE. SHARE.

Flespompoen pasta met olijven, knoflook en amandelen

Flespompoen pasta met olijven, knoflook en amandelen

Een snelle pasta boordevol groenten en smaak. Je gebruikt de hele flespompoen, waarvan een deel fijngemalen als saus. Heerlijk een mediterrane twist met olijven, knoflook en amandelen.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 300 gram pasta
  • 150 ml plantaardige kookroom
  • 1 bouillonblokje
  • verse kruiden (salie, rozemarijn, tijm)
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetl. amandelen
  • 4 eetl. olijven

Bereidingswijze

  • 1
    Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd de bolle helft in grove stukken. Bak deze stukken aan in een koekenpan op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Roer regelmatig om.

  • 2
    Als de pompoen beetgaar is, maal je de pompoen fijn tot een groentesaus met een staafmixer of keukenmachine. Breng de saus op smaak met een bouillonblokje, een scheutje kookroom, fijngesneden knoflook en verse kruiden. Zet op laag vuur.

  • 3
    Kook de pasta ‘al dente’ af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna de pasta af, laat uitdampen en roer door de saus.

  • 4
    Snijd het dunne deel van de flespompen in gelijke plakken, reepjes en uiteindelijk in blokjes. Bak de pompoen blokjes in de koekenpan in een scheutje olijfolie. Bak goudbruin. Voeg halverwege ook wat amandelen, stukjes knoflook en plakjes olijven toe.

  • 5
    Schep de pasta met pompoensaus op de borden en verdeel de gebakken pompoen met mediterrane smaakmakers. Garneer met verse kruiden zoals salie, tijm en rozemarijn(bloemetjes).

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel