flammkuchen met zoete aardappel
Flammkuchen met zoete aardappel
flammkuchen met zoete aardappel

Ingrediënten

  • <Bodem
  • 300 gram bloem
  • >4 gram instant gist
  • snuf zout
  • 180 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie

Toppings

  • 200 gram crème fraîche 
  • 1 of 2 zoete aardappel
  • mais
  • bonen
  • tomaat
  • >bacon
  • Veldsla (optioneel)
NON-popup heeft weer een lekker recept voor ons gemaakt: Flammkuchen met zoete aardappel. Flammkuchen zijn afkomstig uit de Elzas, en je kunt het vergelijk met een soort dunne pizzabodem. Je kunt het beleggen met allerlei ingrediënten die je zelf lekker vind, net zoals bij pizza. Alleen wordt de gebruikelijke tomatensaus en kaas vervangen met (gekruide) roomkaas. Deze Flammkuchen is belegd met gegrilde aardappel, mais, bonen, tomaat en bacon.

Bereiding

  • 1
    Doe de bloem in de kom van je keukenmachine of in een gewone kom (als je het met hand wilt doen). Voeg het gist en het zout los van elkaar toe (dus niet mengen van tevoren).Voeg het water en een scheutje olijfolie toe. Kneed er in 10 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek.
  • 2
    Verwarm de oven in de tussentijd voor op 250 graden. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes en verdeel over een bakplaat. Druppel olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Grill in de oven tot de schijfjes lekker knapperig zijn.
  • 3
    Rol het deeg voor de bodem dun uit op een vel bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de bodem.
  • 4
    Bak de bacon in een droge koekenpan en verdeel in stukjes. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verdeel deze samen met de bonen en de mais over de bodem. Breng het op smaak met peper en zout.
  • 5
    Bak de flammkuchen in 10-15 minuten af. Snijd de flammkuchen voor het serveren in stukken. Garneer met wat veldsla.
  • Deel dit recept

    Andere recepten