feestelijke quiche
feestelijke quiche van zoete aardappel en groene asperge
feestelijke quiche

ingrediënten feestelijke quiche

  • 400 gr zoete aardappel geschild en in dunne plakken 
  • 300gr  groene asperges schoongemaakt en gehalveerd 
  • 1 pakje hartige taart deeg (10 plakken) 
  • 200 ml room 
  • 4 eieren 
  • 150 gr roomkaas 
  • 1 teen knoflook 
  • 2 theelepels gedroogde oregano  
  • 60 gr zongedroogde tomaat 
  • 100 gr geitenkaas 

 

Extra: 

  • staafmixer 
  • Quiche vorm 
  • Bakpapier 
  • Bloem 
Deze overheerlijke feestelijke quiche met zoete aardappel en groene asperges kan eigenlijk altijd, maar speciaal met de feestdagen, staat dit gerecht super op tafel. Lekker als voorgerecht, bijgerecht of bij een feestelijke lunch. Wij aten onze vingers er bij op!

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2
    Haal het hartige taartdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Vet de quiche vorm in met een beetje olie en bekleed met bakpapier.
  • 3
    Leg alle plakken hartige taartdeeg op een met bloem bestoven aanrecht en rol dit uit ter grootte van het bakblik.
  • 4
    Beleg vervolgens met de schijfjes zoete aardappel. Verdeel hierover de asperges en de gedroogde tomaat. Pluk de geitenkaas en verdeel ook over de quiche.
  • 5
    Doe nu de room, eieren, roomkaas, oregano en de knoflook in een mengbeker en meng goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout en giet dit over de quiche.
  • 6
    Bak de quiche in 45 minuten af. Dek als de bovenkant te donker wordt deze af met aluminiumfolie.
  • 7
    Serveer met een frisse salade
  • Deel dit recept

    Andere recepten