stamppot-zoeteaardappel-spinazie
Exotische stamppot met zoete aardappel en spinazie

Ingrediënten

1 kg zoete aardappels
300 gram spinazie
Potje zongedroogde tomaatjes
100 gram geitenkaas
scheutje olijfolie
peper & zout

Deze overheerlijke stamppot met zoete aardappel, spinazie, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas is echt de moeite waard!

Bereiding

  • 1
    Schil en snijd de zoete aardappel in stukken en kook in een ruime pan met water in 10 minuten gaar.
  • 2
    Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in stukjes. Snijd ook alvast de geitenkaas in stukjes. Zet apart.
  • 3
    Zet een koekenpan op het vuur als de zoete aardappels op de helft van hun kooktijd zijn. Voeg een scheutje olijfolie toe en laat de spinazie slinken. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en draai het vuur uit.
  • 4
    Giet de aardappelen af en stamp tot een puree. Voeg de spinazie en zongedroogde tomaatjes toe en roer goed door.
  • 5
    Voeg als laatst de stukjes geitenkaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Andere recepten