EXPLORE. TASTE. SHARE.

Exotische stamppot met zoete aardappel en spinazie

Exotische stamppot met zoete aardappel en spinazie

Dit exotische recept combineert vertrouwde ingrediënten met nieuwe (exotische) smaken. Deze bijzondere stamppot is echt de moeite waard en staat ook nog eens in handomdraai op tafel!

Ingrediënten

1 kg zoete aardappels
300 gram spinazie
Potje zongedroogde tomaatjes
100 gram geitenkaas
scheutje olijfolie
peper & zout

Bereidingswijze

  • 1
    Schil en snijd de zoete aardappel in stukken en kook in een ruime pan met water in 10 minuten gaar.

  • 2
    Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in stukjes. Snijd ook alvast de geitenkaas in stukjes. Zet apart.

  • 3
    Zet een koekenpan op het vuur als de zoete aardappels op de helft van hun kooktijd zijn. Voeg een scheutje olijfolie toe en laat de spinazie slinken. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en draai het vuur uit.

  • 4
    Giet de aardappelen af en stamp tot een puree. Voeg de spinazie en zongedroogde tomaatjes toe en roer goed door.

  • 5
    Voeg als laatst de stukjes geitenkaas toe en breng op smaak met zout en peper.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel