stamppot-zoeteaardappel-paksoi
Exotische stamppot met paksoi en zoete aardappel

Ingrediënten

1 kilo zoete aardappels, geschild en in stukken
200 ml melk (warm)
4 el boter
300 gr ontbijtspek
2 uien
6 el ketjap manis
2 stronken paksoi

Een zeer verrassende stamppot met paksoi en zoete aardappel.

Bereiding

  • 1
    Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm.
  • 2
    Bak het ontbijtspek uit tot het krokant is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3
    Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten. Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen.
  • 4
    Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uienjus bij.
  • Andere recepten