stamppot-groeneasperges-zoeteaardappel
Exotische stamppot met groene asperges
en zoete aardappel

1 kilo zoete aardappels, geschild en in vieren
klont boter
scheut melk
nootmuskaat
1 bosje groene asperges
150 gram gerookte zalm
2 el fijngesneden dille
1 citroen, in parten
peper en zout

Stamppotje met groene asperges en gerookte zalm, een heerlijke combinatie. Natuurlijk is deze stamppot ook lekker met gewone aardappel, maar met zoete aardappel is het helemaal een traktatie!

Bereiding

  • 1
    Kook de zoete aardappels in water met een beetje zout gaar. Giet ze af en stamp ze met een pureestamper fijn. Roer de boter en melk erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • 2
    Snijd het harde uiteinde van de groene asperges. Snijd de rest van de asperges in stukken van 2 cm en kook ze in water met een beetje zout beetgaar. Giet ze af.
  • 3
    Schep de stukken asperge en dille door de puree en leg de gerookte zalm en parten citroen erbij.
  • Andere recepten