stamppot-flespompoen-zoeteaardappel
Exotische stamppot met geroosterde flespompoen en zoete aardappel

Ingrediënten

500 gr zoete aardappels
500 gr flespompoen
2 teentjes knoflook
Klontje boter
Scheutje melk
250 gr spek

Voor deze stamppot rooster je de flespompoen en de zoete aardappel eerst. Door het roosteren ontstaat een heerlijke smeuïge smaak, dat moet je zeker proberen! De spekjes maken het gerecht helemaal af.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2
    Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Was de flespompoen, snij doormidden en verwijder de pitten. Snij de flespompoen in grove stukken, je hoeft hem niet te schillen. Pel de knoflookteentjes.
  • 3
    Leg de stukken flespompoen en zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de teentjes knoflook ertussen. Rooster ze in ca. 50 minuten helemaal zacht en gaar.
  • 4
    Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan.
  • 5
    Stamp de groenten fijn met een klontje boter en een scheutje melk naar smaak. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de krokant spekjes.
  • Andere recepten