hutspot-zoeteaardappel-kip
Exotische hutspot met kip en zoete aardappel

Ingrediënten

1 kilo zoete aardappels, geschild en in stukken
750 gr wortels (gesneden)
500 gr uien (gesneden)
1 kippenbouillontablet
2 eetlepels vloeibare margarine
400 gram kipfilet in blokjes
1 flinke theelepel kerriepoeder
peper en zout

Hutspot, een traditionele stamppot met peen en uien, met een twist! Maak hem met zoete aardappels en gebakken kip, heerlijk!

Bereiding

  • 1
    In pan zoete aardappels met wortels in ruim water met bouillontablet in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • 2
    Intussen in koekenpan helft van boter verhitten en de uien in ca. 15 minuten zachtjes bruin bakken.
  • 3
    In kleine braadpan rest van boter verhitten. Kipblokjes bestrooien met zout, peper en kerriepoeder en in ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • 4
    Aardappels met wortels boven kom afgieten. Driekwart van de uien met bakvet erdoor stampen en zoveel kookvocht toevoegen totdat een smeuïge stamppot ontstaat. Kipblokjes en de rest van de uien op de stamppot leggen. Direct serveren.
  • Andere recepten