eendenborst_frambozen
Eendenborst met frambozensaus

Ingrediënten

4 eendenborstfilets
2 theelepels zeezout
4 theelepels rietsuiker
2 theelepels kaneel
100 ml rode wijn
4 eetlepels crème de cassis
1 theelepel maizena
100 gr frambozen

In de pan gebakken eendenborst met een robijnrode frambozensaus.

Bereiding

  • 1
    Kerf met een mes het vel en vet van de eendenborsten in (niet helemaal tot op het vlees).
  • 2
    Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de eendenborstfilets met de vetkant onder in de pan, tot het vel bruin is en het vet vrijkomt, ongeveer 10 minuten. Haal de filets uit de pan en schep het meeste vet uit de pan.
  • 3
    Meng zeezout, kaneel en rietsuiker en strooi dit mengsel over het vel van de eendenborst. Leg het vlees weer terug in de pan en bak nu nog eens 10 minuten met de vetkant boven, tot de gewenste gaarheid. Draai eenmaal om, bestrooi nogmaals met het suikermengsel en bak nog 1 minuut door. Haal de eendenborst uit de pan en laat rusten.
  • 4
    Meng rode wijn, crème de cassis en maizena in een kleine kom. Schenk in de pan en laat 3 minuten zachtjes koken, onder voortdurend roeren, tot de saus indikt. Voeg frambozen toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken tot de saus goed warm is.
  • 5
    Snij de eendenborst in dunne plakken, schenk er wat saus over en serveer warm.
  • Andere recepten