easy-crackers_avocado-DS
Easy crackers met avocado

Ingrediënten

80 g lijnzaad
50 g zonnebloempitten
50 g pompoenpitten
50 g sesamzaad
20 g chiazaad
1 tl tijm
180 ml water
30 g speltbloem
1½ tl zeezout

Topping:
1 ei
1/2 avocado
peper en zout

Deze crackers zijn ideaal voor na je work-out. Je kunt ze op zondag maken, zodat je er de hele week van kan eten. Beleg ze met plakjes avocado en een gepocheerd eitje!

Bereiding

  • 1
    Meng alle ingrediënten in een grote kom. Laat 30 minuten staan zodat de zaden en pitten vocht opnemen en een plakkerig laagje om zich vormen.
  • 2
    Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het mengsel in het midden.
  • 3
    Leg een vel bakpapier over het mengsel. Druk aan met beide handen en verdeel gelijkmatig over de bakplaat in een rechthoekige vorm. De koek moet ongeveer ½ cm dik worden.
  • 4
    Verwijder het bovenste vel bakpapier en controleer of er geen gaten in de koek zitten. Vul deze anders op met wat van het notenmengsel van de zijkanten.
  • 5
    Bak de crackers in het midden van de oven circa 30 minuten.
  • 6
    Snij, als de plaat net uit de oven komt, in 10 gelijke stukken en laat afkoelen en uitharden.
  • 7
    Kook water in een pannetje, zet het vuur vervolgens uit en draai met een lepel het water rond. Laat het eitje er in glijden. Laat 4 minuten liggen en haal het eitje er dan uit.
  • 8
    Snij plakjes van de avocado, verdeel deze over een cracker. Leg het eitje er bovenop en bestrooi met wat peper en zout.
  • Andere recepten