dulce-de-higos
Dulce de Higos

Ingrediënten

1 doosje vijgen (24 stuks)
3 kopjes suiker
1 kopje filterkoffie
een beetje kruidnagel
1 kopje suiker

Dit recept is een favoriet van onze Braziliaanse boeren. Dulce de higos zijn gekaramelliseerde vijgen op siroop. Het wordt gegeten als dessert en is erg populair in Brazilië. Lekker met yoghurt en ijs of als taartvulling.

Bereiding

  • 1
    Was de vijgen en snijd de topjes eraf.
  • 2
    Doe de vijgen in de snelkookpan. Doe daarna 3 kopjes suiker, de koffie en de kruidnagel erbij. Sluit de pan en kook 45 minuten.
  • 3
    Laat afkoelen, open de pan en voeg nog 1 kopje suiker toe.
  • 4
    Laat nog 10 minuten koken tot een gekarameliseerde stroop ontstaat.
  • 5
    Doe de stroop in de koelkast en serveer koud.
  • Andere recepten