frites van zoete aardappel
Dikke frites van zoete aardappel met zelfgemaakte mayonaise
frites van zoete aardappel

ingrediënten dikke frites van zoete aardappel

Voor de mayonaise: 

  • 1 eidooier op kamer temperatuur 
  • 1 theelepel fijne mosterd 
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn 
  • 1 eetlepel Ras El Hanout kruiden 
  • 250 ml arachideolie olie 
  • Zout en peper naar smaak 
Lekkere dikke frites van zoete aardappel met zelfgemaakte mayonaise, een heerlijke variant van de klassieke frietjes die je smaakpapillen zal betoveren!

Bereiding

  • 1
    Was de zoete aardappelen en snij ze in repen van 1 cm dik. Schil de aardappelen niet, want de schil geeft dit gerecht extra smaak!
  • 2
    Verwarm in een koekenpan wat zonnebloemolie en bak daarin de frieten rondom mooi bruin. Leg ze na het bakken op een bord met een stukje keukenpapier en strooi er naar smaak zeezout over. Serveer met een wat zurige (zelfgemaakte) mayonaise.
  • 3
    Mayonaise, Meng alle ingrediënten behalve de arachideolie in een mengkom. Klop de olie in een constante dunne straal in de mengkom totdat de mayonaise gaat binden, dik begint te worden. Daarna kan je een wat dikkere straal toevoegen totdat de arachideolie geheel is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Deel dit recept

    Andere recepten