creme-de-papaya
Creme de papaya
van boer Rodrigo uit Brazilië

Ingrediënten

2 papaya’s
2 – 3 scheppen vanilleroomijs
crème de cassis (cassislikeur)

Onze boer Rodrigo liet ons kennismaken met Crème de Papaya, een zeer populair, klassiek Braziliaans dessert. Je vindt dit recept terug op elke menukaart in Brazilië. Het is heel simpel en snel te maken en is ongelooflijk lekker. Rodrigo: "Wij maken het altijd klaar als we een feestje hebben."

Bereiding

  • 1
    Schil de papaya’s, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 2
    Doe de papaya’s in de blender met het vanilleroomijs. Meng goed door elkaar tot het mengsel een mooie, dikke en gladde crème is.
  • 3
    Doe de crème over 2 a 3 schaaltjes of glazen. Giet in elk schaaltje een scheut cassislikeur en roer er een beetje doorheen. Meteen serveren.
  • Andere recepten