EXPLORE. TASTE. SHARE.

Creme de papaya

Creme de papaya

Onze boer Rodrigo liet ons kennismaken met Crème de Papaya, een zeer populair, klassiek Braziliaans dessert. Je vindt dit recept terug op elke menukaart in Brazilië. Het is heel simpel en snel te maken en is ongelooflijk lekker. Rodrigo: "Wij maken het altijd klaar als we een feestje hebben."

Ingrediënten

2 papaya’s
2 – 3 scheppen vanilleroomijs
crème de cassis (cassislikeur)

Bereidingswijze

  • 1
    Schil de papaya’s, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.

  • 2
    Doe de papaya’s in de blender met het vanilleroomijs. Meng goed door elkaar tot het mengsel een mooie, dikke en gladde crème is.

  • 3
    Doe de crème over 2 a 3 schaaltjes of glazen. Giet in elk schaaltje een scheut cassislikeur en roer er een beetje doorheen. Meteen serveren.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel