100 gram zoete aardappelpuree (1 zoete aardappel)
250 ml. slagroom
70 gram rietsuiker
6 eidooiers van grote eieren
1 vanillestokje door de lengte, merg eruit schrapen.
1 citroen, alleen de rasp
¼ rode peper, zonder zaad
Crème brûlée is echt niet moeilijk om te maken, maar is altijd een indrukwekkend dessert. Wij hebben natuurlijk een variant op de klassieke crème brûlée: met zoete aardappel! Extra bijzonder van smaak door citroen en rode peper.
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet de crème brulée bakjes alvast in een ovenslede/ovenschaal gevuld met een laagje water. Snijd het vanillestokje door de lengte, en schraap het merg eruit.
2
Verwarm de slagroom, suiker, rode peper en vanillemerg en laat even trekken. Niet aan de kook brengen!
3
Sla in een kom de eierdooiers los met een garde en voeg een beetje warme room toe, maak gebruik van een zeefje zodat er geen klontjes in komen. Voeg de citroenrasp toe.
4
Voeg daarna de rest van de warme room toe samen met de aardappelpuree. Meng het mengsel voorzichtig goed door elkaar.
5
Vul nu de crème brulée bakjes en plaats die in een ovenschaal die je af vult met water tot 1 cm. onder de rand van de bakjes.
6
Zet de ovenschaal ongeveer 50minuten in de oven tot de massa geheel stevig is. Laat ze afkoelen en zet ze daarna in de koelkast.
7
Brand ze a-la-minute door er een eetlepel rietsuiker op te strooien, een draai ze even rond zodat het laagje suiker gelijkmatig verdeeld is. Karamelliseer daarna de suiker met een gasbrander of een crème brulee brander.