cremebrulee-passiefruit_Mathijs
Crème brûlée met passiefruit en vanille

Ingrediënten

6 passievruchten
250 ml melk
250 ml slagroom
1 vanillestokje
3 eidooiers
40 gram suiker
4 el suiker
4 bolletjes (kaneel)ijs

Een crème brûlée is een heerlijk custard dessert uit de Franse keuken. Het is erg lekker om de smaak van vers passiefruit hieraan toe te voegen. Het bereiden is eenvoudig en snel maar vergt wel wat voorbereidingstijd.

Bereiding

 • 1
  Begin met het voorverwarmen van de heteluchtoven op 150 °C. Verwarm de melk en de slagroom in een pan op gematigd vuur. Snijd een vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap het merg uit het vanillestokje. Voeg de zwarte vanillespikkels én het stokje toe aan de warme romige melk. Laat dit langzaam warm worden.
 • 2
  Klop in een keukenmachine de eidooiers enkele minuten met de suiker schuimig wit. Zet daarna de keukenmachine op een lagere stand. Verwijder het vanillestokje uit de romige melk. Houdt de temperatuur onder het kookpunt omdat anders de custard straks gaat schiften. Schenk al roerend beetje bij beetje de romige melk door het eiermengsel.
 • 3
  Halveer 4 passievruchten en haal het vruchtvlees eruit. Roer het vruchtvlees los. Laat de custard langzaam draaien in de keukenmachine. Voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe.
 • 4
  Verdeel de crème over 4 grote of 8 kleine kommetjes. Vul een ovenschotel met heet water (van ongeveer 80 graden) en zet de kommetjes er voorzichtig in. Wees voorzichtig want er mag natuurlijk geen water in de kommetjes komen. Gaar de crème brûlée ongeveer 35 minuten in de oven.
 • 5
  Haal voorzichtig uit de oven en haal de kommetjes als ze iets zijn afgekoeld uit het water. Laat afkoelen en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
 • 6
  Haal vlak voor het serveren de kommetjes uit de koelkast. Bedek de crème met een dun laagje suiker. Smelt en karamelliseer de suiker met een gasbrander of onder de grill in de oven. Zorg dat de grill goed is voorverwarmd zodat alleen de suiker karamelliseert en de crème brûlée koud blijft. Serveer met een bolletje (kaneel)ijs en een halve passievrucht.
 • Deel dit recept

  Andere recepten