couscoussalade-zoeteaardappel-granaatappel
Couscoussalade met granaatappel en zoete aardappel

Ingrediënten

2 zoete aardappels, in blokjes met schil (400 gram)
180 gram volkoren couscous
1 rode ui, fijn gesneden
1 granaatappel
20 gram verse peterselie, fijn gesneden
olijfolie
sap van 1 sinaasappel
eetlepel yoghurt
snufje peper en zout
theelepel knoflookpoeder
theelepel paprikapoeder
75 gram walnoten

Je kunt deze couscoussalade met zoete aardappel en granaatappelpitten zowel lauw als koud eten. Een goed vullende lunch, lekker met wat gebakken kip als diner maar ook heerlijk bij de BBQ!

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de zoete aardappel met een eetlepel olijfolie, de paprika- en de knoflookpoeder in een kom. Zorg dat de kruiden en olie goed verdeeld zijn. Doe de zoete aardappel in de oven voor 20 minuten.
  • 2
    Doe de couscous samen met de rode ui in een grote hitte bestendige kom. Voeg nu 180 ml (check even de verpakking voor de verhouding) kokend water toe. Laat het zo’n 5 minuten staan en roer het dan goed door.
  • 3
    Maak nu de dressing voor de zoete aardappel. Pers de sinaasappel, een eetlepel olijfolie, een eetlepel yoghurt en een snufje peper en zout goed met elkaar.
  • 4
    Nu is het tijd om de pitjes uit de granaatappel te halen. Check hier even hoe je dit het handigst kunt doen. Roer de granaatappelpitten door de couscous heen. En meng daarna de verse peterselie erbij.
  • 5
    Als de zoete aardappel klaar is laat je die heel even afkoelen en meng je die met de sinaasappel dressing. Meng daarna de zoete aardappel door de couscous heen. Garneer met walnoten die je in kleine stukjes breekt. Eet smakelijk!
  • Andere recepten