EXPLORE. TASTE. SHARE.

Couscous salade bowl met Barhi dadels

Couscous salade bowl met Barhi dadels

Ontdek deze heerlijke zomerse couscous salade met Barhi dadels en granaatappel. Echt een plaatje!

Ingrediënten

  • 300 gram parelcouscous
  • klont plantaardige boter
  • 2 el ras en hanout kruiden

Couscous salade

  • 400 gram verse barhi dadels
  • 1 courgette
  • 250 gram halloumi
  • 1 pot geroosterde paprika’s ongeveer 400 gram
  • 1 granaatappel

Yoghurtsaus

  • 250 ml plantaardige (volle) yoghurt
  • 1 el pittige harissa evt. meer als je van pittig houdt


In samenwerking met:
eviekookt

Bereidingswijze

  • 1
    Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.

  • 2
    Roer vervolgens een klont boter door de gekookte couscous, samen met de ras el hanout kruiden. Houd de couscous (lauw)warm.

  • 3
    Snijd de barhi dadels in parten en verwijder de pit.

  • 4
    Verhit een klontje boter in een wokpan en bak hier de dadels in totdat ze wat zachter en zoeter zijn (proeven!), dit duurt ongeveer 10 minuutjes.

  • 5
    Snijd de courgette in blokjes en wok deze met wat zout en peper in een scheutje zonnebloemolie.

  • 6
    Snijd de halloumi in plakjes en bak deze in een droge koekenpan mooi bruin en krokant.

  • 7
    Snijd de geroosterde paprika's in stukjes.

  • 8
    Halveer de granaatappel en haal er de pitjes uit. Dit doe ik meestal door met een houten lepel op de bolle kant te slaan.

  • 9
    Verdeel de couscous over 4 kommen. Verdeel hier de gebakken barhi dadels, gebakken courgette, plakjes halloumi, geroosterde paprika en granaatappelpitjes overheen.

  • 10
    Roer voor de saus de yoghurt los met de pittige harissa en schep op elke kom couscous salade wat van de yoghurtsaus.

  • 11
    Bestrooi de couscous salade eventueel nog met wat gedroogde chili flakes.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel