1
Meng bloem, zout en suiker. Wrijf de boter met je vingers door het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Voeg eierdooier en water toe en kneed tot een bal. Wikkel in plastic folie en leg minstens 1 uur in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 170°C.
3
Vet de bakblikken in met wat boter en bestrooi ze met wat bloem.
4
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de bakblikken met het deeg. Dek ze af met een stukje keukenpapier en verzwaar met gedroogde bonen of wat rijst (ongekookt) Gaar ze zo 12 minuten in de oven, dit heet blind bakken.
5
Verwijder de vulling en het bakpapier en bak ze zo nog 10 minuten en laat ze afkoelen.
6
Smelt voor de vulling de chocolade in de room al roerend op een laag vuur. Giet de vulling op de afgekoelde taartbodems en laat in de koelkast opstijven.
7
Garneer bij het opdienen de taartjes met granaatappelpitten.