1 of 2 pomelo’s
120 g suiker
200 g honing
50 ml water
Boer Richard gaf ons dit recept voor Chinese Pomelojam. Richard: “In China maken we vaak jam van pomelo. Je kunt deze gebruiken als broodbeleg, om cakes mee te bakken of als smaakversterker in hartige gerechten. In China gebruiken we de jam vooral om thee of een verfrissend drankje mee te maken. Meng de jam met warm of koud water en roer goed door. Lekker op warme dagen!”
Bereiding
1
Rasp de schil van de pomelo (alleen het groen, niet tot het wit gaan). Bewaar de rasp. Schil de pomelo nu verder en verwijder de witte velletjes.
2
Doe het vruchtvlees, de rasp met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook.
3
Giet alles na ongeveer vijf minuten- als het vruchtvlees en de rasp zacht geworden zijn- in een blender. Meng tot alles heel fijn is.
4
Doe het mengsel weer in de pan en voeg de honing toe. Laat continu koken tot de jam dikker wordt. Niet teveel roeren, maar wel zorgen dat de jam niet aan de zijkant van de pan blijft plakken.
5
Laat de jam helemaal afkoelen en doe het in een glazen pot. Nu is de jam klaar voor gebruik.