Cheesecake-mango-kokos_MV
Cheesecake met krokant filodeeg en tropisch fruit

Ingrediënten

6 vellen filodeeg
beetje olie
beetje poedersuiker
200 gram roomkaas
100 ml slagroom
2 eetl. suiker
3 passievruchten
1 mango

Dit is een cheesecake taart welke bestaat uit losse componenten. Op je bord komen alle smaken en structuren bij elkaar. Het voordeel hiervan is dat de bereiding heel gemakkelijk is en het resultaat gegarandeerd goed.

Bereiding

 • 1
  De roomkaas en de mango-passievruchtensaus kun je het best voorbereiden. Maak de mango schoon en snijd langs de pit de twee schijven van de mango af. Bewaar deze mooie schijven in de koelkast. Snijd de rest van het vruchtvlees bij de pit van de mango in stukjes. Kook de mango met 1 passiefruit, een beetje water en 2 eetl. suiker in een steelpannetje tot een tropische fruitsaus.
 • 2
  Roer in een kom de roomkaas los. Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is. Klop met een garde de slagroom er doorheen. Voeg hier de helft van de tropische fruitsaus aan toe. Roer goed door zodat je geen klontjes meer hebt. Klop ook niet te lang, want anders gaat de cheesecake schiften. Zet de cheesecake koud zodat ie kan opstijven.
 • 3
  Haal het filodeeg uit de vriezer, laat het opgevouwen en snijd met een koksmes de vellen in dunne repen. Meng in een mengkom met een beertje olijfolie en roer de vellen goed los. Bak op een bakplaat met bakpapier goudbruin krokant in een voorverwarmde heteluchtoven op 160 graden in ongeveer 10 minuten.
 • 4
  Maak de borden op. Verdeel het krokante filodeeg en bestuif met een beetje poedersuiker. Snijd de verse mangoschijven in dunne plakjes en garneer met een lepel (warm) tropisch fruitsaus. Maak een ‘quenelle’ van de cheesecake met behukp van een lepel. Dompel die eerst in een glas met kokend water zodat je een mooie quenelle vorm kunt scheppen. Leg er tot slot een halve passiefruit bij.
 • Andere recepten