EXPLORE. TASTE. SHARE.

Cheesecake met avocado & limoen

Cheesecake met avocado & limoen

Je hebt vast weleens cheesecake gegeten. Maar deze variant is waarschijnlijk helemaal nieuw voor je. Wat meteen opvalt is de felgroene kleur, maar ook de smaak is een grote verrassing. Benieuwd? Tijd om ‘m uit te proberen.

Ingrediënten

Bodem:
125 gr pecannoten
45 gr geraspte kokos
70 gr cacaobonen
185 gr ontpitte dadels

Vulling:
5 avocado’s
8- 10 limoenen
175 ml kokosolie
1 theelepel limoenrasp

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 150 ° C  en vet de springvorm in.

  • 2
    Bak de pecannoten en de geraspte kokos in de oven gedurende 7-8 minuten tot ze bruin zijn.

  • 3
    Doe de noten en kokos in een blender en voeg de resterende ingrediënten voor de bodem toe. Meng tot kruimelig maar consistente textuur.

  • 4
    Plaats dit mengsel gelijkmatig in de bodem van de taartvorm, een beetje plat drukken met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.

  • 5
    Snijd de avocado en lepel het vruchtvlees eruit.

  • 6
    Rasp 1 of 2 limoen voor de limoenrasp. Pers de limoenen uit voor het sap.

  • 7
    Doe het avocadovruchtvlees met de limoenrasp en het limoensap in een blender. Voeg de kokosolie en de honing toe. Mix het geheel tot een gladde en zijdezachte textuur. Controleer de smaak en voeg indien nodig nog wat limoensap toe, zoet eventueel wat extra met een beetje honing.

  • 8
    Giet dit mengsel op de bodem die in de koelkast staat. Laat de taart een paar uur rusten in de koelkast, wanneer je hem eruit haalt gelijk serveren.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel