causa-limena-groeneasperges
Causa limeña
uit Peru

Ingrediënten

½ bosje groene asperges.
2 el mayonaise.
30ml azijn.
½ avocado,in plakjes
300 g gele aardappel (puree).
100 g rode ui, fijngehakt.
1 gele peper, fijngehakt
1 stengel verse dille, fijngehakt.
1 tl crema di ají (crème van gele peper)
Peper en zout

Van onze boer uit Peru kregen we dit recept voor Causa limeña, een typisch Peruaans koud aardappelgerecht. Je kunt het met verschillende vullingen maken, maar natuurlijk maken wij het graag met groene asperges! Dit gerecht wordt gemaakt met een gele peper genaamd Ají Amarillo. Deze wordt veel gebruikt in Peruaanse gerechten, maar je kunt natuurlijk ook andere pepers gebruiken.

Bereiding

  • 1
    Schil, kook en pureer de gele aardappel. Voeg de gehakte dille, de crema di ají en een paar druppels azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2
    Blancheer de groene asperges en snijd ze in stukjes. Meng voor de vulling de fijngehakte uien met de fijngehakte gele peper en voeg de groene aspergestukjes toe. Breng op smaak met azijn en zout. Meng met de mayonaise.
  • 3
    Leg de vulling tussen de twee lagen van de aardappelpuree. Garneer met plakjes avocado.
  • Andere recepten