burrata
Burrata met papaya, gepofte tomaatjes, peultjes en amandelen
burrata
  • 2 burrata (of buffelmozzarella)
  • 1 papaya
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 125 gram peultjes
  • 200 gram geroosterde amandelen
  • 1 bos verse basilicum
  • scheut olijfolie
  • 1 limoen

Deze burrata is samengesteld door Mathijs Vrieze

De zachte burrata is een romige variant van de mozzarella. Traditioneel met plakken tomaat en basilicum maar wat mij betreft nóg lekkerder in combinatie met verse papaya, roergebakken peultjes en amandelpesto.

Bereiding

  • 1
    Maak de peultjes schoon en roerbak kort in een hete koekenpan op hoog vuur in een beetje olijfolie. Schep uit de pan op een bord en zet het vuur laag.
  • 2
    Pof nu de cherrytomaatjes totdat ze een beetje zacht worden en het velletje begint te barsten. Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  • 3
    Creëer een pesto van fijngehakte geroosterde amandelen, verse basilicum, een scheut olijfolie en een snufje zout en peper. Je kunt het gerust met een koksmes fijnhakken, maar met een staafmixer kan het ook. Doseer naar smaak en proef.
  • 4
    De papaya maak je schoon door hem te halveren en de zaadjes eruit te halen. Snijd voorzichtig de schil eraf. Snijd de papaya vervolgens in partjes. Besprenkel de papaya met het sap van limoen. Dit maakt de papaya zoeter en krachtiger van smaak!
  • 5
    Nu is het tijd om de borden op te maken. Doe dit lekker losjes. Eerst de peultjes en tomaatjes, daarna de stukjes papaya en vervolgens een halve burrata. Besprenkel met de amandelpesto en garneer met basilicum en wat hele amandelen.
  • Deel dit recept

    Andere recepten