burgers van zoete aardappel
King & Queen burgers van zoete aardappel
burgers van zoete aardappel

Ingrediënten burgers van zoete aardappel

  • zoete aardappels geschild
  • bloem
  • peper & zout 
  • Hamburgerbroodjes 
  • IJsbergsla 
  • Gegrilde groene asperges 
  • Curry-mayonaise 
  • 3 plakjes uitgebakken spek 
  • Barbecuesaus 
Twee heerlijke burgers van zoete aardappel. Eén voor haar, met gegrilde groene asperges, en één voor hem, met uitgebakken spek. Ruilen mag natuurlijk!

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • 2
    Zoete aardappels koken totdat ze gaar zijn waarna je ze in de keukenmachine fijnmaalt Bloem toevoegen totdat het een stevige massa wordt, op smaak brengen met peper en zout.
  • 3
    Vorm de "puree" tot burgers in het gewenste formaat en gaar ze 6 minuten in de oven.
  • 4
    Laat de burgers even afkoelen om ze daarna te frituren (of bakken in een koekenpan met een goede laag olie) totdat ze mooi goudbruin zijn. Even uit laten lekken op keukenpapier.
  • 5
    Queenburger, Gril de groene asperges even in de grillpan. Beleg je hamburgerbroodje met een mooie plak tomaat en wat ijsbergsla. Daarop leg je de burger en de gegrilde groene asperges. Maak af met wat curry-mayonaise
  • 6
    Kingburger, Beleg je hamburgerbroodje met een mooie plak tomaat en wat ijsbergsla. Daarop leg je de burger en vervolgens de plakjes uitgebakken spek. Maak af met wat barbecuesaus.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten