Brunchburger-avocado-MV
Brunchburger met gebakken avocado, ei, spek

Ingrediënten

4 dikke plakken meergranenbrood
2 avocado’s
4 eieren
8 plakjes ontbijtspek
2 eetl. sesamzaadjes
2 eetl. zuivelspread
50 gram rucola sla
verse rozemarijn

Weer een heerlijk recept van TV-kok Mathijs Vrieze. Wil je brunchen met het mondgevoel alsof je een burger eet? Dan is dit recept een gezonder alternatief! Een lekkere dikke plak meergranenbrood met avocado, zachtgekookt ei en uitgebakken spek. Groot voordeel is dat je deze ingrediënten vaak standaard in huis hebt en dus makkelijk vaker een heerlijk lunch- of brunchbroodje kunt maken.

Bereiding

  • 1
    Kook de eieren halfzacht, als je dat lekker vindt, zodat de dooiers nog mooi vloeibaar zijn. Bak de plakjes spek uit in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Het spek wordt dan krokant en het vet smelt eruit. Als het spek goudbruin is haal je ze uit de pan.
  • 2
    Halveer de avocado’s door met een mes rondom tot de pit in de snijden. Draai de twee helften van elkaar los en verwijder de pit. Bestrooi een schoteltje met sesamzaadjes. Druk hierin de avocado’s aan. Lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Bak de avocado’s in de pan waar net het spek in is gebakken. Dit geeft extra smaak. Op middelhoog vuur zodat de avocado’s en sesamzaadjes goudbruin kleuren. Het kort bakken versterkt de nootachtige smaak van de avocado.
  • 3
    Breng de zuivelspread op smaak met fijngehakte rozemarijn, veel grove peper uit de molen en een klein snufje zeezout. Snijd dikke plakken van het meergranenbrood. Besmeer met de kruidige zuivelspread en beleg met een beetje rucola sla, twee plakjes krokant spek, een half gebakken avocado en tot slot een zacht gekookt ei.
  • Andere recepten