EXPLORE. TASTE. SHARE.

Brownie van zoete aardappel, limoenijs en mango

Brownie van zoete aardappel, limoenijs en mango

Deze verrukkelijke vegan brownie onderscheidt zich door de toevoeging van zoete aardappel, die een ongeëvenaarde smeuïgheid en diepte van smaak toevoegt aan elke hap.

Ingrediënten

500 gram zoete aardappel
100 gram pindakaas
100 gram kokosolie
100 gram suiker
40 gram geraspte kokos
100 gram bloem
125 gram pure chocolade
1 theel. speculaaskruiden
Snufje zout
limoen sorbetijs
1 mango
4 passievruchten

Optioneel: rozenblaadjes en pompoenpitten

In samenwerking met: Mathijs Vrieze

Bereidingswijze

  • 1
    Schil de zoete aardappelen, snijd in stukjes en weeg of je daarna nog ongeveer 350 gram over hebt die je nodig hebt in dit recept. Kook of stoom de zoete aardappelen gaar.

  • 2
    Smelt intussen de chocolade in een ruime kom op de pan met kokende zoete aardappelen. Zorg dat er geen druppel water bij de chocolade komt, want dan wordt de chocolade direct zo dik als koude chocoladepasta.

  • 3
    Giet de zoete aardappelen af en prak daarna fijn met een vork. Laat ze iets uitdampen. Meng de pindakaas, kokosolie, suiker en geraspte kokos erdoor met een spatel. Roer daarna de bloem en tot slot de gesmolten chocolade erdoor. Breng op smak met een snufje zout en de speculaaskruiden.

  • 4
    Beleg de vierkante brownie-vorm met bakpapier en verdeel gelijkmatig het beslag over de vorm. Bak de brownie af in de oven op 175 graden in ongeveer 25 minuten. Laat de brownie daarna afkoelen op een rekje.

  • 5
    Garneer het dessert met een bolletje limoen sorbet, plakjes mango, passiefruit en eventueel wat rozenblaadjes en pompoenpitten.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel