broodjehamburger-avocado-DS
Broodje hamburger met avocado

Ingrediënten

Voor de burger:
400 gram biologisch rundergehakt (Black Angus)
100 ml melk
1/2 runderbouillonblokje
2 tl sambal
1 teen knoflook
1 beschuit

Voor de topping:
1 rode paprika
1/2 courgette
1 rode ui
1 avocado
mayonaise
1 el chipotle kruiden
4 plakken cheddar
Handje veldsla
4 broodjes

Dit broodje hamburger is een grote favoriet: een juicy burger met cheddar, gegrilde groente en een pittig sausje. Met of zonder broodje, daar wordt iedereen ontzettend blij van.

Bereiding

  • 1
    Warm de melk op en laat het bouillonblokje smelten. Meng de sambal, knoflook (geperst) erdoor. Verkruimel tot slot een beschuitje door het mengsel waardoor het een papje wordt. Meng dit papje door de gehakt. Maak 4 gelijke burgers.
  • 2
    Snij de paprika en courgette in plakken. Gril deze met wat olijfolie, peper en zout in een grillpan.
  • 3
    Snij de ui in dunne ringen. Bak deze tot ze zacht zijn.
  • 4
    Bak de hamburgers tot ze gaar zijn (kan ook in de grillpan). Wij houden ongeveer 3 minuten per kant aan. Leg de laatste minuut een plakje cheddar op de burger en laat deze smelten.
  • 5
    Meng de mayonaise met de chipotle kruiden. Snij de broodjes doormidden en leg 5 minuten in de oven op de grilstand. Schil en snij de avocado in plakjes.
  • 6
    Leg de burgers op de broodjes, beleg met de paprika, courgette, ui, sla, saus en avocado.
  • Deel dit recept

    Andere recepten