1200630p16183EDNmainBroodje-avo-fetaspread-ei_MV
Broodje avocado-feta spread
met zachtgekookt ei

Ingrediënten

1 avocado
50 gr fetakaas
1 tl pesto
1 ei
1 (Turks) broodje
enkele radijsjes
verse kervel of peterselie

De combinatie van rijpe romige avocado en zilte fetakaas met pesto is een feestje op de boterham.

Bereiding

  • 1
    Kook een ei halfzacht, of naar eigen smaak. Optie: je kunt het ei natuurlijk ook bakken of er een roerei van maken.
  • 2
    Neem een rijpe avocado die een beetje zacht aanvoelt als je hem in je handpalm vasthoudt. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een vloeiende beweging uit de schil.
  • 3
    Prak een halve avocado fijn met een vork, snijd de andere helft in plakjes. Prak de feta kaas door de avocado en breng op smaak met grof gemalen peper en een theelepeltje pesto. Voeg geen zout toe, want dat is echt niet nodig.
  • 4
    Halveer het broodje en rooster die op de gesneden kant kort in de koekenpan. Beleg het (warme) broodje met de avocado-feta spread. Garneer met plakjes avocado, radijs, verse kervel/peterselie en het ei.
  • Andere recepten