bramenmuffins
Bramenmuffins

Ingrediënten

500 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
250 gram suiker
Geraspte schil van 2 citroenen
125 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
250 gram ricotta
1 groot ei
1 theelepel vers citroensap
1 theelepel vanille-extract
250 gram verse bramen
Rietsuiker – om op muffins te strooien

Heerlijke bramenmuffins, gemaakt met verse bramen. Niemand kan deze smaakvolle muffins barstensvol sappige bramen weerstaan. Een fijne toevoeging aan bijvoorbeeld een uitgebreide ontbijt- of theetafel.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven door op 175ºC. Zet 12 muffinvormpjes klaar.
  • 2
    Roer in een middelgrote kom met een garde de bloem, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar. Zet het mengsel even opzij.
  • 3
    Voeg in een kleine kom de suiker en citroenschil toe. Wrijf de citroenschil en de suiker door elkaar met uw vingers. Mix met behulp van een elektrische mixer de boter en het suiker-citroenschilmengsel licht en luchtig, ongeveer twee minuten. Voeg de ricotta toe en meng het tot een glad geheel. Klop het ei, citroensap en vanille-extract erdoor.
  • 4
    Voeg de droge ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Vul met een ijsschep of grote lepel elk muffinvorm tot halverwege met het beslag. Drie bramen toevoegen aan elke vorm. Bedek de bramen helemaal met het resterende beslag. Strooi royaal rietsuiker over elke muffinvorm.
  • 5
    Bak de muffins ongeveer 20 minutes, tot de bovenkant van de muffins licht goudbruin zijn. Laat de muffins 5 minuten afkoelen en serveer.
  • Andere recepten