EXPLORE. TASTE. SHARE.

Boekweitpannenkoekjes met mangistan

Boekweitpannenkoekjes met mangistan

’s Ochtends, 's middags of ’s avonds; pannenkoeken kunnen eigenlijk op ieder moment van de dag. Maar warme pannenkoeken in de winter zijn het allerlekkerst, toch? Dit bijzondere recept moet je geproefd hebben! De combinatie van mangistan met sesamzaad en hazelnoten is om te smullen!

Ingrediënten

100 gram boekweitmeel
1 ei (of vervanger)
300 ml plantaardige melk
snufje zout
1 mespuntje (wijnsteen) bakpoeder
4 mangistan
2 el hazelnoten
2 tl sesam
verse tijm
1 el honing

Bereidingswijze

  • 1
    Maak het beslag voor de pannenkoeken van boekweitmeel, ei, melk, een snufje zout en een mespuntje bakpoeder. Meng dit met de garde goed door elkaar en laat even rusten.

  • 2
    Bak de pannenkoekjes in kleine koekenpannen met anti-aanbaklaag in een beetje olie, roomboter of kokosolie. Bak op middelhoog vuur en draai om met een spatel. Probeer dunne pannenkoekjes te maken.

  • 3
    Maak de mangistan schoon. Snijd van de boven- en onderkant een klein plakje af zodat je de mangistan makkelijk in tweeën kunt breken. Breek de vruchten voorzichtig in partjes. Mangistan is lekker sappig en heeft een friszoete smaak.

  • 4
    Garneer de pannenkoekjes met hazelnoten, sesamzaad, honing, blaadjes tijm én natuurlijk de partjes mangistan. Deze vrucht wordt ook wel de koningin der vruchten genoemd.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel