1200630p16183EDNmainBoekweitpannenkoekjes-mangistan_Mathijs
Boekweitpannenkoekjes met mangistan
van Mathijs Vrieze

Ingrediënten

100 gram boekweitmeel
1 ei
300 ml (volle) melk
snufje zout
1 mespuntje (wijnsteen) bakpoeder
4 mangistan
2 el hazelnoten
2 tl sesam
verse tijm
1 el honing

Pannenkoeken kun je op zoveel verschillende manieren maken. Ieder recept heeft een eigen smaak en textuur. In dit recept van Mathijs Vrieze gebruiken we boekweitmeel. De combinatie van mangistan met sesamzaad en hazelnoten is verrukkelijk.

Bereiding

  • 1
    Maak het beslag voor de pannenkoeken van boekweitmeel, ei, melk, een snufje zout en een mespuntje bakpoeder. Meng dit met de garde goed door elkaar en laat even rusten.
  • 2
    Bak de pannenkoekjes in kleine koekenpannen met anti-aanbaklaag in een beetje olie, roomboter of kokosolie. Bak op middelhoog vuur en draai om met een spatel. Probeer dunne pannenkoekjes te maken.
  • 3
    Maak de mangistan schoon. Snijd van de boven- en onderkant een klein plakje af zodat je de mangistan makkelijk in tweeën kunt breken. Breek de vruchten voorzichtig in partjes. Mangistan is lekker sappig en heeft een friszoete smaak.
  • 4
    Garneer de pannenkoekjes met hazelnoten, sesamzaad, honing, blaadjes tijm én natuurlijk de partjes mangistan. Deze vrucht wordt ook wel de koningin der vruchten genoemd.
  • Andere recepten