EXPLORE. TASTE. SHARE.

Boeddha bowl met zoete aardappel en crispy kikkererwten

Boeddha bowl met zoete aardappel en crispy kikkererwten

Deze mediterrane boeddha bowl is gezond, kruidig en perfect voor zomerse dagen. De kruidige groenten, knapperige kikkererwten en frisse tzatziki zorgen voor een mooie smaakbalans in dit gerecht. Eet smakelijk!

Voor de boeddha bowl:
• 1 grote zoete aardappel
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• ½ courgette,
• 1 bosje bosui
• 1 blik kikkererwten, uitgelekt
• 1 el gedroogde oregano
• 1 el tijm
• ½ tl komijn
• ½ tl knoflookpoeder
• 3 el olijfolie
• ½ tl zout
• ½ tl zwarte peper
• 150 g bulgur of couscous
• ½ blokje groentebouillon

Voor de tzatziki:
• ½ komkommer,
• 1 el dille
• 1 teen knoflook
• 250 g plantaardige yoghurt
• Sap en rasp van een halve citroen
• 1 tl agave siroop
• 1 tl olijfolie
• Peper en zout

Voor de ingelegde rode ui (optioneel):
• 1 rode ui
• 100 ml water
• 100 ml (witte wijn) azijn
• 2 suikerklontjes

In samenwerking met: @lekker_voldaan

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de groenten (zoete aardappel, paprika, courgette, het wit van de bosui) en kikkererwten over een bakplaat en mix met de kruiden en specerijen, olijfolie, peper en zout.

  • 2
    Plaats de bakplaat vervolgens in de oven tot alles mooi goudbruin gebakken is. De groente heeft c.a. 25 min nodig. De zoete aardappel en kikkererwten c.a. 30 – 35 minuten.

  • 3
    Bereid de bulgur of de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het kookvocht het halve blokje groentebouillon toe.

  • 4
    Tzatziki: Rasp de komkommer en knijp het geraspte vruchtvlees uit (zodat de tzatziki niet zo waterig wordt). Doe in een kom en meng met de rest van de ingrediënten.

  • 5
    Ingelegde rode ui:Breng het water, samen met de azijn en suiker aan de kook. Snij in tussen de rode ui in dunne ringen. Zodra het vocht kookt schenk je het bij de rode ui. Plaats in de koelkast om af te koelen. Hoe langer je het laat staan, hoe mooier rood de ui wordt.

  • 6
    Garnering Zodra de groenten gaar zijn ga je de boeddha bowl afmaken. Verdeel de bulgur of couscous over de bodem van een diep bord. Schep hierover de groente, zoete aardappel en kikkererwten. Maak af met een grote schep tzatziki, ingemaakte rode ui en wat fijngesneden bosui. Eet smakelijk!

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel