Bloemkoolrijst_haricots-verts
Bloemkoolrijst met kip en haricots verts

Ingrediënten

200 gram haricot verts
200 gram bloemkoolrijst
100 gram linzen
200 gram kipfilet
½ rode peper
1 teen knoflook

Pindasaus:
2 el pindakaas
½ el sambal
100ml water

Deze bloemkoolrijst met boontjes is een heerlijke koolhydraatarme maaltijd. Nu het zomerseizoen er weer aan komt is het fijn weer wat lichter en gezonder te gaan eten. En dat geldt niet alleen voor topsporters. Bloemkoolrijst is een ideale vervanging van gewone rijst én je eet gelijk een extra portie groente.

Bereiding

  • 1
    Snij de kipfilet in blokjes en verwijder de uiteinden van de haricot verts. Snij de rode peper doormidden en maak kleine reepjes. Kook de haricot verts 4 minuten voor. Zet apart.
  • 2
    Bak de kip in olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Wok de bloemkoolrijst met de linzen in 4 minuten gaar.
  • 3
    Zet een steelpan op met de pindakaas, water en sambal. Roer tot het de juiste dikte heeft. Voeg eventueel nog water toe.
  • 4
    Bak de rode peper en knoflook een minuut in olijfolie. Voeg de bonen toe en wok 2 minuten op hoog vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • 5
    Voeg alle ingrediënten samen en giet de pindasaus erover. Eet smakelijk!
  • Andere recepten