EXPLORE. TASTE. SHARE.

Bladerdeeghapje met flespompoen en kumquats

Bladerdeeghapje met flespompoen en kumquats

Deze hapjes smaken naar meer. Het knapperige bladerdeeg met blokjes zoete flespompoen en plakjes frisse kumquats zorgen voor een unieke smaakcombinatie. Heerlijk als borrelhapje, als snack of als bijgerecht.

Ingrediënten

150 gram flespompoen
4 plakjes bladerdeeg
50 gram plantaardige kaas naar keuze
4 kumquats
10 pecannoten
2 takjes verse tijm

Bereidingswijze

 • 1
  Maak de flespompoen schoon. Aan 150 gram heb je voor 4 hapjes voldoende, maar je kunt natuurlijk gelijk de hele pompoen in blokjes snijden. De schil kún je eten, maar je met het mes haal je de schil er ook makkelijk vanaf. Snijd in kleine dobbelsteentjes. Breng water aan de kook (met de waterkoker) en blancheer de blokjes pompoen beetgaar in een pan. Giet af en laat uitdampen.

 • 2
  Ontdooi 4 plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier. Was de kumquats en snijd met schil en al in dunne plakjes. Juist de schil geeft die heerlijke frisse smaak. Verwijder de pitjes en de kopse kanten van de kumquats. Breek de pecannoten in stukjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

 • 3
  Leg ongeveer een lepel vulling van pompoen in het midden van de bladerdeegplakjes. Garneer met een stukje plantaardige kaas, stukjes pecannoot, plakjes kumquats en verse tijm. Vouw het bladerdeeg rondom dicht.

 • 4
  Bak de hapjes goudbruin af op een plaat in het midden van een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden in ongeveer 25 a 30 minuten.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel