1
Maak de flespompoen schoon. Aan 150 gram heb je voor 4 hapjes voldoende, maar je kunt natuurlijk gelijk de hele pompoen in blokjes snijden. De schil kún je eten, maar je met het mes haal je de schil er ook makkelijk vanaf. Snijd in kleine dobbelsteentjes. Breng water aan de kook (met de waterkoker) en blancheer de blokjes pompoen beetgaar in een pan. Giet af en laat uitdampen.
2
Ontdooi 4 plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier. Was de kumquats en snijd met schil en al in dunne plakjes. Juist de schil geeft die heerlijke frisse smaak. Verwijder de pitjes en de kopse kanten van de kumquats. Breek de pecannoten in stukjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
3
Leg ongeveer een lepel vulling van pompoen in het midden van de bladerdeegplakjes. Garneer met een stukje geitenkaas, stukjes pecannoot, plakjes kumquats en verse tijm. Vouw het bladerdeeg rondom dicht. Schenk een theelepeltje honing over de hapjes
4
Bak de hapjes goudbruin af op een plaat in het midden van een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden in ongeveer 25 a 30 minuten.