Dit wokgerecht is vol van smaak met de knapperige peultjes en Aziatische saus. Alle smaken komen samen op het bord.
Bereiding
1
Haal de biefstukken uit de verpakking en leg ze op een bord zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
2
Maak de teriyaki saus. Schil de gember en snijd in stukjes. Maak de knoflook schoon en hak deze ook fijn. Fruit de gember en knoflook aan in een beetje olie in een steelpannetje. Voeg daarna de ketjap, honing en sesam toe. Laat de saus op laag vuur pruttelen.
3
Frituur de uitjes. Zet een laagje zonnebloemolie op het vuur. Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne gelijke ringen. Haal de ringen los van elkaar en bestuif (optioneel) met een beetje bloem. Frituur de ringen goudbruin en krokant. Zorg ervoor dat het niet te snel of te langzaam bakt. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een stuk keukenrol.
4
Bereid de noedels volgens de op de verpakking vermelde aanwijzingen. Giet daarna de noedels af en laat uitdampen. Loop de peultjes na.
5
Je hebt twee opties om dit gerecht te bereiden. Optie 1: Snijd de biefstuk in reepjes en wok met de peultjes in een grote wok en voeg daarna de noedels en de teriyakisaus toe. Optie 2: Bak de biefstukken in z’n geheel aan in de wok in een drupje olie en/of boter. Haal bij de juiste gaarheid de biefstukken uit de pan en wok de peultjes nog enkele minuten op hoog vuur.
6
Alle smaken komen samen op het bord. Garneer met de gebakken uitjes en eventueel nog wat verse kruiden.