1200630p16183EDNmainBBQ-salade-met-peulen-vijgen-bacon-Discovered
BBQ salade met peultjes, vijgen en bacon
met peultjes, vijgen en bacon

Ingrediënten

400 gram peultjes
2 vijgen
naar wens hoeveelheid ceasar dressing
1 rode ui
400 gram bladspinazie, gewassen
200 gram bacon
Scheut olijfolie
Naar wens hoeveelheid versgemalen peper

Deze simpele salade staat binnen een mum van tijd op tafel. Een echt zomers recept dat past bij de BBQ. De combinatie van peulen, vijgen en bacon zorgt voor een verrassing bij de BBQ.

Bereiding

  • 1
    Laat de bacon crispy worden op bijvoorbeeld de bbq of toch liever op de pan.
  • 2
    Zet een pan water op om de peultes in te koken. Snijd eerst de puntjes van de peulen en gooi ze daarna in de pan met kokend water. Dit hoeft niet langer dan 5 minuten op te staan, zo behouden ze meer smaak en de knapperige bite.
  • 3
    Snijd ondertussen de rode ui in hele kleine snippers, de vijgen in kleine stukjes en meng dit samen met de bladspinazie, dressing, olijfolie en versgemalen peper.
  • 4
    Giet de peultjes af en spoel ze af onder koud water.
  • 5
    Hak de knapperige bacon fijn en strooi dit over de peultjes en vijgen heen.
  • 6
    Lekker veel groen en een goede bite door de peultjes en bacon. Eet smakelijk!
  • Andere recepten