bbqsalade-groeneasperges-avocado_Mathijs
BBQ salade met groene asperges, avocado en kip

Ingrediënten

1 bos groene asperges
1 avocado
1 kipfilet
75 gram gemengde sla
10 cherrytomaten
1 eetl. geroosterde pijnboompitten
1 eetl. grove mosterd
scheutje olijfolie en azijn
verse munt
1 sjalot

Met dit recept til je je barbecue naar een hoger niveau door er een compleet gerechtje van te maken.

Bereiding

  • 1
    Maak een frisse dressing van grove mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper. Snipper de sjalot en snijd de munt ook fijn. Meng dit door elkaar. Eventueel kun je een klein beetje honing toevoegen.
  • 2
    Halveer de avocado, laat de schil eraan zitten en verwijder de pit. Snijd de kipfilet in de lengte doormidden zodat je twee gelijke plakken krijgt. Snijd 2 a 3 cm van de onderkant van de groene asperges af.
  • 3
    Besmeer de avocado, kipfilet en groene asperges en grill op de barbecue. De kipfilet grill je gaar, de asperges beetgaar en de avocado barbecue je slechts heel kort zodat je een grillstreep krijgt.
  • 4
    De cherrytomaten rijg je aan een spies, besmeer je met een beetje olie en grill je ook kort op de BBQ. Maak de borden op met de salade, kip, avocado en groene asperges. Besprenkel met de mosterd-munt dressing en een beetje pijnboompitjes.
  • Andere recepten