EXPLORE. TASTE. SHARE.

BBQ salade met groene asperges

BBQ salade met groene asperges

Veel mensen denken vooral aan vlees bij de BBQ, maar wist je dat je juist met groenten het verschil kunt maken? Zo maak je de barbecue veen stuk kleurrijker en gezonder.

Ingrediënten

4 zoete aardappelen
2 bossen groene asperges
3 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
1 krop sla
1 granaatappel
Verse munt
1 theel. ras el hanout specerijenmix
1 eetl. mayonaise

Bereidingswijze

 • 1
  Breng een pan met water aan de kook. Halveer de zoete aardappelen in de lengte en kook deze in ca. 15 minuten gaar. Schep de zoete aardappelen uit de pan en laat ze uitdampen.

 • 2
  Maak een knoflookolie van een scheut olijfolie, geperste teentjes knoflook, zout en peper. Snijd de onderkant van de stelen van de asperges. Haal de asperges door de knoflookolie en gebruik straks de rest van de knoflookolie om de zoete aardappelen mee in te smeren.

 • 3
  Grill de asperges en de zoete aardappelen op de barbecue. Beetgaar zijn de asperges het lekkerst. Omdat je de zoete aardappelen hebt voorgekookt zijn ze snel klaar.

 • 4
  Maak de granaatappel schoon. Dit doe je heel simpel door de schil in te snijden en in 4 parten te breken. Daarna pel je heel gemakkelijk de pitjes er met je vingertoppen uit.

 • 5
  Maak de salade op. Was en pluk de kropsla. Verdeel de zoete aardappelen en groene asperges. Doe er een beetje mayonaise overheen, een snufje ras el hanout specerijen, verse munt en tot slot de granaatappel

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel