EXPLORE. TASTE. SHARE.

Barhi dadel mueslirepen

Barhi dadel mueslirepen

Ingrediënten:

200 gram havermoutvlokken
150 gram verse Barhi dadels
75 gram ongezouten notenmix
40 gram pompoenpitten
200 ml. honing of agavesiroop
2 el. Ceylon kaneel
40 gram (plantaardige) boter
Een snufje zout

In samenwerking met: Renée’s Eettafel

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden of de boven- en onder warmte op 180 graden.

  • 2
    Snij de ongezouten noten kleiner, doormidden is voldoende.

  • 3
    De verse Barhi dadels snij je doormidden, haal de pit er dan uit en maal kleiner in een keukenmachientje. Of snij kleiner.

  • 4
    Zet een steelpan op het vuur en smelt daarin de boter. Als deze gesmolten is voeg je de honing of agavesiroop toe en het snufje zout. Roer even door en haal van het vuur af.

  • 5
    Meng de havermout, noten, dadels, pompoenpitten, kaneel en het botermengsel door elkaar in een grote kom.

  • 6
    Pak een rechthoekige ovenschaal en leg een ovenpapiertje op de bodem, eventueel knip je hem op maat. Stort het mengsel in de ovenschaal en druk goed aan met natgemaakte vingers of bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.

  • 7
    Bak af in de oven in 30 minuten.

  • 8
    Nu is het tijd om die heerlijke gevulde geitenkaasdadels te eten, want je geduld wordt op de proef gesteld. Je moet namelijk wachten totdat het mueslimengsel echt goed afgekoeld is voordat je er mueslirepen van kunt snijden. Mocht er alsnog wat afbrokkelen dan kun je de afgebrokkelde mueslistukjes in een bakje yoghurt doen. Geniet ervan!

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel